Slané semínkové krekry jsou díky třem druhům semínek plné chuti i živin. Lněné, slunečnicové a dýňové semínko v kombinaci s ovesnými vločkami je ta správná volba. Jestli máte večer nutkání něco křoupat, upečte si tuhle zdravou slanou dobrotu.
Ingredience
- 125 gramů
ovesných vloček
Ovesné vločky bio
není skladem
- 175 gramů
hladké celozrnné mouky
Pšeničná mouka celozrnná hladká bio
25,90 Kč - 1 lžička
kypřicího prášku do pečiva
Kypřicí prášek z vinného kamene bio
62,90 Kč - 1 lžička
třtinového cukru
Třtinový cukr přírodní bio
není skladem
- 1 lžička
mořské soli
Mořská sůl jemná
není skladem
- ½ hrnku teplé vody
- ½ hrnku olivového oleje
- 2 lžíce
máku
Mák modrý bio
36,90 Kč - 2 lžíce
slunečnicových semínek
Slunečnice semena loupaná bio
24,90 Kč - 2 lžíce
dýňových semínek
Dýňová semena bio
39,90 Kč - 1 lžíce
lněného semínka
Len hnědý bio
24,90 Kč - 1 ks vejce
Pomůcky
- mixér
Postup
Ovesné vločky si nejprve rozmixujeme na úplně hladkou směs, dáme do mísy a přidáme zbytek sypkých surovin. Vše promícháme.
Přilejeme teplou vodu a olej, přidáme slunečnicová, dýňová a namletá lněná semínka. Vypracujeme nelepivé těsto, které dáme odpočinout alespoň na jednu hodinu do lednice.
Z těsta vyválíme asi 3 milimetry tenkou placku, kterou přeneseme na pečicí papír a dáme na plech. Na plechu těsto rozkrájíme na čtverečky nebo jakékoli jiné libovolné tvary a pomažeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme zhruba 25 minut na 170 °C do zčervenání. Slané semínkové krekry vydrží hezky křupavé i několik dní.