Domácí celozrnné rohlíky

Křupavé na povrchu, vláčné uvnitř, a ta opečená semínka, mňam! Chuti domácích čerstvých celozrnných rohlíků se prostě nic nevyrovná. Nejlépe chutnají s domácím sýrem nebo jen tak s máslem.

Ingredience

Nakoupit na recept

Postup

  1. Z pšeničné a špaldové mouky, ovesných vloček, soli, vody, másla a sušených kvasnic vypracujeme vláčné těsto. Pokud chceme mít semínka i uvnitř pečiva, přidáme je do těsta, zbytek necháme na posypání.

  2. Těsto dáme na teplé místo a necháme asi 90 minut kynout – po vykynutí by mělo mít zhruba dvojnásobný objem.

  3. Z připraveného těsta vyválíme dvě kulaté placky, asi 1 cm tlusté, které si rozkrájíme na trojúhelníčky. Širší stranou je začneme smotávat do tvaru rohlíků.

  4. Rohlíky pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme lněným (nebo jakýmkoli jiným oblíbeným) semínkem a ještě necháme na plechu 15 minut odpočinout.

  5. Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Podáváme nejlépe s čerstvým domácím sýrem. Dobrou chuť! :)

Zavřít

Váš nákupní seznam

Přihoďte do košíku všechny suroviny, ať máte recept z čeho uvařit


1x Pšeničná mouka celozrnná hladká bio – 400 g

1x Len hnědý bio – 140 g


Nakoupit na recept

Ohodnoťte recept

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězdy
Loading...
Menu
Zavřít

Košík

Historie prohlížení

Close

Vítejte u nás!

Vaše osobní údaje budou použity pro umožnění přístupu do vašeho účtu, jeho správu a další potřeby popsané na stránce ochrana osobních údajů.

Už máte účet?

Zavřít

Zavřít

Kategorie

Vratné lahve používají cookies
Používáme je, abychom mohli našim zákazníkům poskytnout lepší služby. Odsouhlasením této informace jejich použití schválíte.
RozumímVíce informací
x