Jak zabavit děti? No přece pečením! A čeho jiného než oblíbených dětských piškotů :) S kakaem, či bez, pochutná si celá rodina. Domácí piškoty můžete zbaštit jen tak, použít je do nepečených dezertů, jogurtů, pudinku a dalších sladkých dobrot.
Ingredience
- 50 gramů
panely
Panela bio
26,90 Kč - 55 gramů
špaldové mouky celozrnné hladké
Špaldová mouka celozrnná hladká bio
není skladem
- 1 lžíce
raw kakaa
Kakaový prášek raw bio
37,90 Kč - 2 ks vejce
Pomůcky
- mixér
Postup
Už žádné kupované dětské piškoty. Stačí totiž pár ingrediencí, půlhodinka času a domácí piškoty jsou na světě. Nejprve si oddělíme žloutky od bílků ze dvou vajec. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
Když je sníh tak akorát tuhý, zašleháme do něj panelu. Díky ní jsou piškoty medovější a jemnější. Pokud nemáme panelu, můžeme použít třtinový cukr.
Panelou (případně cukrem) sníh zhoustne ještě více. Opatrně do něj lžící vmícháme žloutky a přesátou špaldovou hladkou mouku. Pokud chceme mít piškoty tmavé, přidáme lžíci kakaa.
Plech si vyložíme pečicím papírem a ze vzniklé směsi tvoříme piškoty pomocí zdobicího sáčku nebo lžičkou.
Pečeme v předem vyhřáté troubě (ne na horkovzduch) asi 15 minut na 170 °C. Piškoty podáváme vychladnuté. Můžeme je použít do nepečených dezertů, jogurtů, pudinků a dalších sladkých dobrot. Z uvedeného množství vyrobíte přibližně dva plechy plné piškotů. Dobrou chuť! :)