Při pečení dýňové bábovky s oříšky spojíte dobré s užitečným. Spotřebujete hokaido dýni, která se vám až nebezpečně rozrostla na zahradě, a výbornou sladkou dobrotou potěšíte rodinu, kamarády i návštěvu. Mísení chutí dýně a oříšků je neodolatelné.
Ingredience
- 1 hrnek
polohrubé mouky
Pšeničná mouka polohrubá bio
není skladem
- 1 hrnek
hladké mouky
Pšeničná mouka celozrnná hladká bio
25,90 Kč - ½ hrnku
třtinového cukru nebo panely
Třtinový cukr přírodní bio
není skladem
- 1 lžíce
perníkového koření
Perníkové koření mleté bio
128,90 Kč - 2 lžičky
kypřicího prášku do pečiva
Kypřicí prášek z vinného kamene bio
62,90 Kč - 3 ks vejce
- 2 lžíce
kakaa
Kakaový prášek raw bio
37,90 Kč - 1 hrnek mléka
- 1 hrnek nastrouhané syrové dýně hokaido
- ½ hrnku
nasekaných vlašských ořechů
Vlašské ořechy bio
není skladem
Pomůcky
- struhadlo
- forma na bábovku
Postup
V míse promícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme ostatní ingredience kromě ořechů a dýně a vše poctivě zamícháme.
Do těsta lehce vmícháme najemno nasekané vlašské ořechy a nastrouhanou dýni. Hokaido dýně se nemusí loupat, takže stačí vydlabat semínka a nastrouhat. Těsto nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy.
V rozpálené troubě pečeme na 200 °C asi 15 minut, poté stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 50 minut. Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme nejlépe ke kávě nebo čaji :)