Rychlý a jednoduchý těstovinový salát, který hraje všemi barvami, to je, oč tu na podzim běží! :) Tři druhy těstovin, čerstvá zelenina, brokolice, cizrna, mungo klíčky, troška olivového oleje a kapka citronu – nejlepší kombinace pro lehký oběd nebo večeři.
Ingredience
- 150 gramů
kukuřičných těstovin
Těstoviny kukuřičné - vřetena bio
34,90 Kč - 150 gramů
těstovin z červené čočky
Těstoviny z červené čočky - vřetena
není skladem
- 150 gramů
rýžových těstovin
Těstoviny rýžové - vřetena bio
35,90 Kč - 150 gramů
cizrny
Cizrna bio
není skladem
- 1 hrst
naklíčeného munga
Mungo bio
není skladem
- 3 lžičky
lněného semínka
Len hnědý bio
24,90 Kč - 3 lžičky
himalájské soli
Himalájská sůl růžová jemná
není skladem
- 2 špetky
mletého pepře
Pepř černý mletý bio
41,90 Kč - 1 lžička
koření na pizzu a těstoviny
Koření na pizzu a těstoviny bio
24,90 Kč - 3 ks čerstvých rajčat
- 200 gramů vařené brokolice
- 1 ks čerstvé červené papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 ks citronu
Postup
Podzimní jídla musí hrát všemi barvami. Náš jednoduchý a rychlý těstovinový salát splnil tuhle výzvu na výbornou. Jak na to? :)
Nejdříve si připravíme všechny komponenty, které potřebují povařit. Cizrnu namočíme alespoň přes jednu noc do vody, poté propláchneme a vaříme v nové vodě asi hodinu. Solíme až ke konci vaření. Povaříme si také brokolici. Při vaření těstovin dáme pozor na čas – rýžovým těstovinám stačí 8 minut, zatímco kukuřičným a z červené čočky 10 minut. Před vařením nezapomeneme vodu osolit.
Když máme vše povařené, nakrájíme si čerstvá rajčata a papriku. Všechny suroviny smícháme – tři druhy těstovin, čerstvou zeleninu, brokolici a cizrnu. Přidáme lněné semínko (můžeme ho pro lepší konzumaci namlít) a naklíčené mungo fazolky.
Podle potřeby ještě osolíme, opepříme a vmícháme trochu koření na pizzu a těstoviny. Zakápneme olivovým olejem a citronem. Dobrou chuť! :)