Slané semínkové krekry

Slané semínkové krekry jsou díky třem druhům semínek plné chuti i živin. Lněné, slunečnicové a dýňové semínko v kombinaci s ovesnými vločkami je ta správná volba. Jestli máte večer nutkání něco křoupat, upečte si tuhle zdravou slanou dobrotu.

Ingredience

Nakoupit na recept

Pomůcky

  • mixér

Postup

  1. Ovesné vločky si nejprve rozmixujeme na úplně hladkou směs, dáme do mísy a přidáme zbytek sypkých surovin. Vše promícháme.

  2. Přilejeme teplou vodu a olej, přidáme slunečnicová, dýňová a namletá lněná semínka. Vypracujeme nelepivé těsto, které dáme odpočinout alespoň na jednu hodinu do lednice.

  3. Z těsta vyválíme asi 3 milimetry tenkou placku, kterou přeneseme na pečicí papír a dáme na plech. Na plechu těsto rozkrájíme na čtverečky nebo jakékoli jiné libovolné tvary a pomažeme rozšlehaným vajíčkem.

  4. Pečeme zhruba 25 minut na 170 °C do zčervenání. Slané semínkové krekry vydrží hezky křupavé i několik dní.

Zavřít

Váš nákupní seznam

Přihoďte do košíku všechny suroviny, ať máte recept z čeho uvařit


1x Pšeničná mouka celozrnná hladká bio – 400 g

1x Kypřicí prášek z vinného kamene bio – 120 g

1x Mák modrý bio – 120 g

1x Slunečnice semena loupaná bio – 120 g

1x Dýňová semena bio – 120 g

1x Len hnědý bio – 140 g


Nakoupit na recept

Ohodnoťte recept

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězdy
Loading...
Menu
Zavřít

Košík

Historie prohlížení

Close

Vítejte u nás!

Vaše osobní údaje budou použity pro umožnění přístupu do vašeho účtu, jeho správu a další potřeby popsané na stránce ochrana osobních údajů.

Už máte účet?

Zavřít

Zavřít

Kategorie