Kdepak čokoláda, my jsme vsadili na sušené ovoce. S ním totiž sušenky dostávají úplně nový rozměr! 15 minut v troubě a cookies pro celou rodinu jsou hotové.
Ingredience
- 150 gramů změklého másla
- 120 gramů
třtinového cukru
Třtinový cukr přírodní bio
není skladem
- 1 ks vejce
- 250 gramů
špaldové mouky hladké
Špaldová mouka celozrnná hladká bio
není skladem
- 1 lžička
jedlé sody
Jedlá soda
29,90 Kč - 2 špetky
soli
Mořská sůl jemná
není skladem
- 10 gramů
jahod sušených mrazem
Jahody sušené mrazem bio
není skladem
- 3 lžíce
sušeného kokosu
Kokos strouhaný sušený hrubý bio
není skladem
Pomůcky
- mixér
Postup
Ze změklého másla, třtinového cukru a vajíčka vyšleháme pěnu. Přidáme mouku, sodu, sůl, kokos a sušené jahody rozlámané na menší kousky. Místo jahod můžeme použít třeba maliny, hořkou čokoládu nebo oblíbené oříšky.
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme ho asi 1 hodinu odpočinout v lednici.
Když máme těsto tak akorát ztuhlé, tvoříme z něj srdíčka nebo jakékoli jiné tvary anebo klasické kuličky, které můžeme lehce rozmáčknout, aby byly sušenky tenčí. Myslete na to, že se těsto teplem v troubě trošku rozteče, takže sušenky pokládejte na pečicí papír trošku dál od sebe.
Pečeme v rozpálené troubě na 190 °C asi 15 minut. Křehké sušenky si vychutnáme ke kávě či čaji. Dobrou chuť :)