Kapka citronu, rozmixované kešu oříšky, kokos a kurkuma – a svěží citronové nepečené kuličky jsou na světě. Jsou fajn alternativou vánočního cukroví, ale díky svěžesti je oceníte i v létě. Ať tak či tak, ze stolu zmizí cobydup. Rychlé, dobré, bez pečení.
Ingredience
- 1,5 hrnku
kešu oříšků
Kešu ořechy bio
- 1 hrnek
strouhaného kokosu
Kokos strouhaný sušený hrubý bio
není skladem
- ¼ hrnku citronové šťávy
- 1 ks kůry z jednoho bio citronu
- 2–4 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje
- ½ lžičky
mleté kurkumy
Kurkuma mletá bio
není skladem
- 1 lžička
mletého kardamomu
Kardamom mletý bio
184,90 Kč - ½ lžičky
himalájské soli
Himalájská sůl růžová jemná
není skladem
Pomůcky
- mixér
Postup
Kešu oříšky namočíme na 2 hodiny do čisté vody. Získají tak výraznější chuť, budou se lépe mixovat a živiny z nich budou lépe stravitelné. Doporučujeme namočit si oříšků o něco více, pár jich vždycky zmizí, ještě než začnete vařit. Jejich křehkosti se nedá odolat, něco o tom víme :)
Vodu z oříšků slijeme a všechny ingredience společně rozmixujeme ve výkonném mixéru. Vznikne nám tak akorát hustá hmota.
Ze vzniklé hmoty tvoříme kuličky. Doporučujeme průběžně namáčet ruce ve vodě, aby se těsto nelepilo a citronové kuličky se tvořily snadněji.
Kuličky jsou nepečené, takže můžeme rovnou obalovat. Pro ozdobu i chuť poválíme citronové kuličky třeba v kokosu nebo mleté kurkumě. Fantazii se ale meze nekladou – co třeba najemno namleté mandle? :)