Ingredience:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- ½ hrnku třtinového cukru (nahradit můžeme panelou nebo medem)
- 1 lžíce perníkového koření
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (cca 10 g)
- 3 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek nastrouhané syrové dýně Hokkaido
- 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
Postup:
V míse promícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme ostatní ingredience a vše poctivě zamícháme. Do těsta lehce vmícháme najemno nasekané vlašské ořechy a nastrouhanou dýni. Těsto nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy. V rozpálené troubě na
200 °C pečeme 15 minut, poté stáhneme na 180 °C a pečeme dalších asi 50 minut.
200 °C pečeme 15 minut, poté stáhneme na 180 °C a pečeme dalších asi 50 minut.